30 Eylül 2012 Pazar

Web Sitelerini Tavsiye Etmenin Kolay Yolu


 Bir web sitesi gezdiniz, bir haber okudunuz ya da bir video izlediniz. Ve "kesin bunu arkadaşım da görmeli" diyorsanız. Beğendiğiniz bu içeriği arkadaşınıza önermenin en basit yolu Bzzster‘dan geçiyor. Bu yeni servis sayesinde 1-2 adımda beğendiğiniz içeriği arkadaşınıza önerebiliyorsunuz.

Bzzster Nedir?

Bzzster beğendiğiniz bir içeriği arkadaşınıza haberdar etmek. Bazı web sayfalarında mutlaka "bu siteyi arkadaşınıza önerin" başlıklı bölümler görmüşsünüzdür. Kendi e-posta adresinizi ve arkadaşınızın e-posta adresini yazıp gönderirsiniz. Böylece arkadaşınızın posta adresine "ben bu siteyi beğendim senin de beğenebileceğini düşünerekten sana öneriyorum. Siteye bakmak için alttaki linke tıkla" benzeri bir mesaj gönderirsiniz. işte Bzzster bu süreci daha prafik bir hale getiriyor.

 Bzzster anasayfası

Bzzster nasıl işliyor?

ilk önce Bzzster sitesine üye oluyorsunuz. Daha sonra Bzzster! Bookmarklet adı verilen düğmeyi web tarayıcınıza sürükleyip bırakıyorsunuz. Ve bundan sonra herhangi bir web sitesinde iken bu düğmeye tıklamanız yeterli oluyor. Karşınıza gelen pencereden arkadaşınıza bu siteyi önerebilmenizi sağlayan formu dolduruyorsunuz ve gönderiyorsunuz. Bundan sonra arkadaşınızın e-posta adresine, sizin bir web sitesi önerdiğinize dair e-posta gönderiliyor.
Yapmış olduğunuz bu önerme işlemi aynı zamanda Bzzster sitesinin anasayfasında da görüntüleniyor. Anasayfaya "Semih 5 saat önce www.semihuzunoglu.net.tc sitesini önerdi" şeklinde bir mesaj geçiliyor. Böylece aslında o web sitesini sadece arkadaşınıza değil tüm Bzzster ziyaretçilerine de tavsite etmiş oluyorsunuz. insanlar bu sayede yeni yeni web sitelerinden haberdar olmuş oluyorlar.
Not: Önerme işleminin anasayfada herkes tarafından görülmesini istemezseniz yani sadece arkadaşınız ile sizin aranızda görülebilmesini isterseniz formdaki private kutucuğunu işaretleyebilirsiniz.

Bzzster ile önerme süreci




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder